Home » Κοινωνία » 700 οικογένειες χωρίς ρεύμα!

700 οικογένειες χωρίς ρεύμα!

Σε Εύοσμο και Κορδελιό, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μάθαμε τις προηγούμενες ημέρες πως υπάρχουν 700 οικογένειες χωρίς ρεύμα! Γκαζόλαμπες, ξυλόσομπες, μαγκάλια, “ζωή” με 40 ευρώ το μήνα, πείνα, κρύο, θάνατος, αδιαφορία…

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΗΓΚΑΡΗ

Ποιος αλήθεια νοιάζεται…
Πόσο απέχουν ο Εύοσμος και το Κορδελιό αλλά και το Περιστέρι, τα Λιόσια, η Ν. Ιωνία από την Αθήνα, εκεί όπου ζει και αποφασίζει η πολιτική και οικονομική ελίτ του τόπου; Μεγάλη, πολύ μεγάλη, έτη φωτός, θα έλεγα. Αλήθεια, αν το σκεφθεί λίγο κανείς σοβαρά, μπορεί να ενδιαφέρουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, που με ραγδαίο τρόπο γίνονται περισσότεροι, όσα λέγονται, συζητούνται και γίνονται στα υψηλά κλιμάκια του πολιτικοοικονομικού συστήματος και των κομμάτων; “Έναν παρά δεν δίνουν”, που άλλωστε δεν έχουν και δοθείσης ευκαιρίας θα τα κάνουν όλα μπάχαλο σαν τη μαύρη τη ζωή τους.
Και γιατί να τους ενδιαφέρει τι κάνουν; Tι μπορούν να τους προσφέρουν όλοι αυτοί σήμερα, τι συζητούνε με τις ώρες στα πολιτικά γραφεία, στα κόμματα, στη Βουλή, στις παρέες που συχνάζουν στα γνωστά στέκια “μεταξύ τυρού και αχλαδιού”; Τίποτα που να τους ενδιαφέρει άμεσα, να τους δίνει μία λύση για το πώς θα βγάλουν την επόμενη μέρα. Για ελπίδα δεν συζητάμε πλέον, ο αγώνας είναι μία μάχη καθημερινής επιβίωσης.
Τι αξία έχει για αυτούς τους ανθρώπους το success story του Σαμαρά, οι δημοσιονομικοί δείκτες του Στουρνάρα, τα παραμύθια με τη Σταχτοπούτα του Τσίπρα και πάει λέγοντας;
Να για παράδειγμα κάποιοι πολύ σοβαροί άνθρωποι, κυρίως από το χώρο της προοδευτικής διανόησης (58), πήραν την πρωτοβουλία και μίλησαν για την αναγκαιότητα να υπάρξει υπέρβαση και ανασυγκρότηση στο τμήμα αυτό του πολιτικού συστήματος που αυτούς ενδιαφέρει, στο χώρο της κεντροαριστεράς. Μάλιστα αυτό είναι καλό και ελπιδοφόρο για τον πολιτικό αυτό χώρο και γενικότερα για το πολιτικό σύστημα. Κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών και των ΜΜΕ και αποτελεί ήδη θέμα συζήτησης σε κόμματα, ανθρώπους και πολιτικούς κύκλους του χώρου. Έχει αυτιά όμως να ακούσει η κοινωνία αυτή τη συζήτηση, άκουσε κανείς σε κανένα καφενείο στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης κάποιον πολιτικό καβγά για την κεντροαριστερά ή “εγώ τη Δευτέρα θα πάω βρέξει χιονίσει στο ‘Ακροπόλ’ να τους ακούσω”! Φοβάμαι πως όχι.
Ακούστηκαν ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δύο μέχρι πριν από λίγο καιρό μεγαλοϋπουργοί να μιλούν για το θέμα με στιλ αυθεντίας και ύφος “χωρίς εμένα κεντροαριστερά δεν γίνεται”! Και είχαν δύο σκασίλες, αν τους άκουσε ο άνεργος, ο απολυμένος, ο χωρίς ρεύμα στο σπίτι του γι’ αυτό, που το “ουφ” ακούστηκε μέχρι και στο “Φίλιον” στο Κολωνάκι.
Αυτό το χάσμα κοινωνίας – πολιτικού συστήματος όμως αποτελεί πολύ σοβαρό πρόβλημα. Που πρέπει να λυθεί, για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει πολιτικό σύστημα, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία.
Όσοι ενεργοί ακόμη παλαιοί πολιτικοί αλλά και φιλόδοξοι νέοι επιθυμούν να έχουν κάποιο πολιτικό μέλλον δεν έχουν άλλον δρόμο να διαβούν από το να αποκαταστήσουν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους ίδιους και κυρίως για τη χώρα.

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο