Home » Όλα τα Νέα » Το ΚΕΠ του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου σε έξωση!

Το ΚΕΠ του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου σε έξωση!

Αν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, που λειτουργεί σήμερα στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου-Κορδελιού ήταν άνθρωπος θα ήταν σίγουρα ένας αγανακτισμένος και μπουχτισμένος ασθενής από το διαρκές πήγαινε – έλα που υφίσταται όσον αφορά το μέρος- χώρο στον οποίο πρόκειται να μετεγκατασταθεί.Κύριοι πρωταγωνιστές, οι διοικήσεις του κ. Λαφαζανίδη και του κ. Σούλα, οι οποίες χωρίς κανένα προγραμματισμό και έχοντας ξοδέψει μέχρι σήμερα έναν πακτωλό χρημάτων κατόρθωσαν να καταστήσουν τη λειτουργία του Κ.Ε.Π συνώνυμο του «γεφυριού της Άρτας»

Η ιστορία του πολύπαθου ΚΕΠ έχει ως εξής:

Πριν από μερικά χρόνια, ο τότε δήμαρχος κ . Λαφαζανίδης αποφασίζει να μεταφέρει το Κ.Ε.Π του τότε δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού, το οποίο στεγαζόταν στο ισόγειο του Δημαρχείου στο Κορδελιό, στη συνοικία του Ελευθέριου. Η κίνηση  μάλιστα αυτή κόστισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 90.000 ευρώ (για την εσωτερική διαμόρφωση και ό,τι άλλο χρειαζόταν ).  Μεγάλο χρηματικό ποσό, που συνοδευόταν φυσικά από την υποχρέωση και ενός ενοικίου, που θα κατέβαλλε ο δήμος περίπου στα 700- 800 ευρώ μηνιαίως, όπερ και εγένετο.

Η απόφαση μάλιστα αυτή ελήφθη χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των υφιστάμενων δημοτικών κτιρίων και κάτω από την πίεση ορισμένων οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι στα Ελευθέρια δε λειτουργούσε καμία δημοτική υπηρεσία. Η απόφαση αυτή επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του δήμου με το πόσο των 150.000 ευρώ περίπου (κόστος διαμόρφωσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές, κόστος λειτουργίας όπως για παράδειγμα δαπάνες για κοινόχρηστα, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης, δαπάνη για ενοίκια).

Ο καιρός όμως πέρασε και οι εκλογές έφεραν άλλους ανθρώπους στη διοίκηση του Δήμου. Ο νυν δήμαρχος αποφασίζει λοιπόν για λόγους περιστολής δαπανών να μεταφέρει το ΚΕΠ σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου. Η επιλογή αυτή αρχικά ακούγεται σωστή. Προσέξτε όμως τη συνέχεια, αντί, όπως κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης αυτού του τόπου, να το μεταφέρει στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου Ελευθερίου-Κορδελιού στο οποίο στεγαζόταν, κι ως εκ τούτου θα μπορούσε να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, το μεταφέρει στο ισόγειο του απέναντι κτιρίου ¨Ελ. Βενιζέλος¨.

Μια κίνηση κατά την άποψή μας λανθασμένη και άστοχη. Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρισθεί η κίνηση αυτή, όταν η διοίκηση του κ. Σούλα δεν έχει λάβει υπόψη της τα αυτονόητα όπως:

  1. Ο χώρος του ισογείου στο δημαρχείου είναι μεγαλύτερος από αυτόν του ισογείου στο κτίριο ¨Ελ. Βενιζέλος¨. Μία υπηρεσία η οποία δέχεται καθημερινά εκατοντάδες δημότες θα είχε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και εξυπηρέτησης.
  2. Οι υποδομές στο ισόγειο του δημαρχείου, όπως για παράδειγμα τουαλέτα για ΑΜΕΑ, δομημένη καλωδίωση, επίπλωση κλπ. είναι έτοιμες, σε αντίθεση με τον νέο χώρο όπου όλα γίνονται από την αρχή.
  3. Η δαπάνη διαμόρφωσης του νέου χώρου, αν και δεν τη γνωρίζουμε μιας και δεν υπάρχει σχετική μελέτη, υποθέτουμε ότι θα επιβαρύνει με αρκετά χρήματα τον προϋπολογισμό του Δήμου, σε αντίθεση με το κόστος που θα απαιτούνταν για την απλή συντήρηση του παλιού χώρου.
  4. Είναι σε όλους γνωστούς, ότι για πολλά χρόνια το ισόγειο στο κτίριο ¨Ελ. Βενιζέλος¨ ο Δήμος το μίσθωνε σε ιδιώτη αντλώντας έτσι ένα σημαντικό ετήσιο έσοδο. Αδυνατούμε λοιπόν να καταλάβουμε, πώς είναι δυνατόν η διοίκηση να θέλει να περιορίσει τα έξοδα και παράλληλα να μην επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου. Σε μια εποχή μάλιστα που πολλά ακούγονται για υποθέσεις απώλειας σημαντικών εσόδων από προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Είναι σαφές πλέον πως οι επιλογές της διοίκησης του κ. Σούλα δεν έχουν στόχο τόσο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες όσο και τον εξορθολογισμό των δαπανών και τη βελτίωση των εσόδων του δήμου. Τέλος, είναι προφανές ότι η διοίκηση του κ. Σούλα συνεχίζει να άγεται και να φέρεται από συμβουλάτορες οι οποίοι λειτουργούν με γνώμονα το συντεχνιακό και προσωπικό τους συμφέρον.

Έτσι χωρίς αέρα δημιουργικό προχωρούμε ως δήμος, έχοντας ως εφόδιο σαθρές σκέψεις, πενιχρή αποτελεσματικότητα, ελάχιστη δράση και όπως δείχνουν τα πράγματα έτσι θα πάνε τα πράγματα μέχρι το τέλος . Το μόνο που θα μας μείνει είναι ο κομπασμός για την πίσσα και την άσφαλτο που ρίξαμε στις τρύπες των δρόμων, έργο εντυπωσιακό και χρήσιμο πάντα αλλά όχι αρκετό για τις προκλήσεις και τις ανάγκες μιας ζωής του 2017. Άλλες μαύρες τρύπες πρέπει να καλυφθούν και για αυτό δεν φαίνεται να είμαστε ικανοί.

Το ΚΕΠ του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου σε έξωση!

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο