Home » Όλα τα Νέα » Το δράμα του ειδικού σχολείου ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ποτέ
Το δράμα του ειδικου σχολείου ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ποτέ

Το δράμα του ειδικού σχολείου ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ποτέ

Το θεατρικό έργο του Πιραντέλο “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” ανεβαίνει για ακόμη μια φορά στα μέρη μας με κυρίως θέμα αυτήν τη φορά το ειδικό σχολείο του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου. Όπως φαίνεται η εγγενής αδιαφορία για τα «αδύναμα μέλη της κοινωνίας» μας δεν αλλάζει εύκολα, και αυτό το έχουμε καταλάβει με πικρό τρόπο εδώ και καιρό.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Περίπου 8 μήνες πέρασαν από τότε που έσπασε με θορυβώδη τρόπο το κουκούλι των 12 χρόνων αποσιώπησης των ακατάλληλων συνθηκών του ειδικού σχολείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς αποκαλύφθηκαν οι επί χρόνια άθλιες συνθήκες φυλακής-εκπαίδευσης των μικρών μας φίλων. Υπό το βάρος μάλιστα των ζοφερών αποκαλύψεων, δόθηκαν όπως αναμενόταν υποσχέσεις από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίες συνοδεύτηκαν από δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης και έμπρακτου ενδιαφέροντος, ενώ καλλιεργήθηκε η εντύπωση πως το άγνωστο και απαράδεκτο σχολείο θα μεταφερθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο!
Καμία, ωστόσο, από τις δεσμεύσεις τους δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή που σας γράφουμε. Από την έρευνα μάλιστα που διεξήγαγε η ομάδα του Διαλόγου, το αδιέξοδο βαρύνει πρωτίστως, αλλά όχι μόνο, την ηγεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία δεν κατόρθωσε να πραγματώσει τη μετακίνηση του σχολείου στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας (περιοχή Άγιου Αθανάσιου) σε εύθετο χρόνο, όπως και υποσχέθηκε.Ο κυρίως εντούτοις λόγος της μη μετακίνησης του ειδικού σχολείου, συνίσταται στο ότι δεν έχει διασφαλιστεί επαρκές κονδύλι για τα βασικά έξοδα του σχολείου με αποτέλεσμα η εκεί Δημοτική Αρχή να αρνείται να το εντάξει στο δυναμικό της. (Της υπόσχονται πιο συγκεκριμένα μικρότερο κονδύλιο το οποίο αναμένεται να λάβει τον Μάρτιο του 2018).
Όλα αυτά τα διαδικαστικά όφειλε ως εικός να τα γνωρίζει η Περιφερειακή Δ/ση Εκπαίδευσης και να έχει μάλιστα καταστρώσει ένα σχέδιο επαρκών και εναλλακτικών δράσεων μπροστά σε κάθε αρνητικό ενδεχόμενο. Τουναντίον, δίχως να έχει πρώτα διασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλκηδόνας, δημοσίως και εγγράφως διακήρυττε τον Αύγουστο, με θριαμβευτικό μάλιστα ύφος πως το σχολείο μεταφέρεται. Την προχειρότητα βέβαια των κινήσεών τους πιστοποιεί συν τοις άλλοις και η ανερυθρίαστη άγνοια των καθ΄ ύλην αρμόδιων αναφορικά με το πότε και το πώς θα λάβει χώρα η μετακίνηση του ειδικού σχολείου.
Το ερώτημα, ωστόσο, που εγείρεται είναι το εξής: Τι μπορεί να γίνει, έστω και τώρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου! Είμαστε της άποψης πως παρά την αντικειμενική δυσκολία εύρεσης κονδυλίων, αν εγκύψουν στο ζήτημα οι ιθύνοντες, θα εξασφαλιστεί το δίχως άλλο το υπόλοιπο των χρημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά του σχολείου. Άλλωστε το οφείλουν σε αυτά τα παιδιά και στα 12 χρόνια παραμονής τους στο καταγώγιο-σχολείο.
Κλείνοντας, ευελπιστούμε με τις συντονισμένες ενέργειες και του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, κατά τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά μας να είναι σε κατάλληλα διαμορφωμένο κτήριο και όχι στα ίδια κελιά που είχαν βαφτιστεί με την από κοινού ευθύνη όλων των μέχρι τώρα φορέων, ειδικό σχολείο. Συνιστά άλλωστε, αδήριτη αναγκαιότητα να βρούμε λύσεις πολιτικές που θα διευκολύνουν τα μέγιστα τη ζωή των αθώων και άδολων αυτών ψυχών!

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο