Home » Βελτιώνω το Δήμο μου » Συνάντηση της Ομάδας Διαλόγου με τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Συνάντηση της Ομάδας Διαλόγου με τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Συνάντηση της Ομάδας Διαλόγου με τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Η Ομάδα του Διαλόγου θέλοντας να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες ώστε να περιοριστεί το ζήτημα των διαρρήξεων και κλοπών που απασχολεί έντονα την τοπική μας ζωή, ζήτησε και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Τσαϊρίδη.
Η συζήτηση ήταν διαφωτιστική και πολύ ενδιαφέρουσα και γίναμε κοινωνοί χρήσιμων παραμέτρων της υπάρχουσας καταστάσεως που αφορά στην ασφάλεια της ζωής μας.
Ζυγίζοντας και συνθέτοντας όλα αυτά που ακούσαμε, είδαμε τις τελευταίες ημέρες, καταλήξαμε στις εξής συγκεκριμένες προτάσεις:
1. Ως ο μεγαλύτερος Δήμος με πιο έντονα μάλιστα τα σημάδια των διαρρήξεων θα πρέπει τάχιστα να πάρουμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση – σύσκεψη των Δημάρχων όλων των όμορων Δήμων. Είναι σίγουρο ότι η εκπομπή μιας κοινής στάσης αλλάζει τα δεδομένα, ανασκουμπώνει τις δυνάμεις και προκαλεί αλλαγές με πιο γρήγορο ρυθμό. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε τις παλαιάς κοπής και χωρίς αποτέλεσμα συναντήσεις κάθε Δημάρχου ξεχωριστά. Η εποχή ζητάει πληθυντικό δυνάμεων. Με τις μεγάλες ¨εικόνες¨, κερδίζεις και φτάνεις σε ένα επαρκές στάνταρ ασφάλειας.
2. Άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα που πέρα από την απαραίτητη ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση χρειάζεται να ζητήσουμε έμπρακτους τρόπους που θα ενισχύσουν το έλλειμμα της ασφάλειας, π.χ. κατάθεση πρότασης στο ΕΣΠΑ για απόκτηση νέων περιπολικών. Δεδομένου ότι η ημερομηνία κατάθεσης λήγει στις 15-2-2017.
3. Ενίσχυση του εδώ και χρόνια ελλειμματικού σε προσωπικό Αστυνομικού Τμήματος Εύοσμου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ένα Τμήμα που φτιάχτηκε να εξυπηρετεί 45.000 πολίτες δεν μπορεί να προφέρει ότι θα μπορούσε σε έναν πληθυσμό 130.000 πολιτών.
4. Υποβολή πρότασης για επαναδραστηριοποίηση της δυναμικής και αποτελεσματικής ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ¨Ζ¨ για διενέργεια περιπολιών επί εικοσιτετραώρου βάσεως με εμφατικό τρόπο τις βραδινές – νυχτερινές ώρες.
5. Να εξετάσουμε ευέλικτες πρακτικές άλλων Δήμων για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε, προσωρινά και μόνο , τον στόλο της αστυνόμευσης μέχρι να ενισχυθούν τα υπάρχοντα τμήματα.

Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μας είναι αδήριτη ανάγκη να είναι ένα από τα 3-4 θέματα που χρειάζεται κοινή στάση χωρίς αλληλοκατηγορίες και φυσικά λιγότερη κριτική. Μία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν μπορεί να συμφωνήσει σε θεμελιώδη θέματα και το δικαίωμα της ασφάλειας είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Ομάδα Διάλογος

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο