Home » Όλα τα Νέα » Πόσα ακόμα Τοξικά χρόνια θα εισπεύσουμε…
Εύοσμος Πόσα ακόμα Τοξικά χρόνια θα εισπεύσουμε...

Πόσα ακόμα Τοξικά χρόνια θα εισπεύσουμε…

Πόσα ακόμα Τοξικά χρόνια θα εισπνεύσουμε;
Είναι τραγικό το να μην μπορεί κανείς να δώσει μια σαφή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα . Διάολε ζούμε ή δε ζούμε στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδος όπως θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε όταν αναφερόμαστε στον τόπο μας, τον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου.

Θα μας λάβουν σοβαρά υπόψιν ή θα ζήσουμε ξεχασμένοι εδώ στα δυτικά…. Το μεγάλο ζήτημα του τοξικού αέρα που μας ταλανίζει με διαρκώς καθημερινά συμβάντα θα λυθεί; Νομίζουμε χρονικά είναι κομβικό το σημείο ως ομάδα Διάλογος να κάνουμε μια ειλικρινή αναδρομή στα συμβαίνοντα του όλου θέματος ξεκαθαρίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές από τους τους κομπάρσους. Με αυτά και εκείνα λοιπόν, περάσανε ήδη τρία χρόνια που το αληθινό και αυθόρμητο ξέσπασμα της οργής και αγανάκτησης οδήγησε μικρούς και μεγάλους στον δήμο μας να συγκεντρωθούν λέγοντας δυνατά και ξεκάθαρα ότι δεν αντέχουν άλλο να τους συντροφεύει αυτή η τοξική μυρωδιά τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Ήταν τότε που η εξαιρετική ομάδα πολιτών η ¨ Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα¨ ανέλαβε να ξεκινήσει μια συγκροτημένη και επίμονη προσπάθεια έτσι ώστε να μην αφεθεί η ζωή μας έρμαιο στα υψηλά ποσοστά θρομβοεμβολικών επεισοδίων, εγκεφαλικών και ότι τα συνοδεύει… Αυτή η προσπάθεια κατόρθωσε να αναγάγει το θέμα του μολυσμένου αέρα σε νούμερο ένα ζήτημα του δήμου μας. Αυτό που το κρύβαμε σχεδόν πάντα. Έχουν όμως οι διοικούντες του δήμου μας αλλά και οι κυβερνώντες την ίδια πεποίθηση; Η απάντηση αυστηρή αλλά δίκαιη είναι ένα μεγάλο όχι. Ας ξεκινήσουμε από την παράταξη του κ. Σούλα που αυτή τη στιγμή διοικεί τον δήμο . Είναι πασιφανές ότι όλα πετάγονται στη χοάνη των εντυπώσεων και φυσικά τώρα των εκλογών. Πάλι ξανά σαν έτοιμοι από καιρό λαμβάνουν χώρα οι «οι άνευ ουσίας μηνύσεις» που πέφτουν με το κιλό συμβάλλοντας στην ουσία του θέματος όσο ο χρόνος ενός πυροτεχνήματος .

Ξέρει ο κ. Δήμαρχος, ότι δε βγαίνει τίποτα πάρα μόνο μιας μέρας πρώτη είδηση σε κάποιο τοπικό σαιτ αλλά εκεί αυτός…. Το ταρατατζούμ έχει όμως και συνέχεια αφού βαρύγδουπες πρωτοβουλίες για συγκέντρωση υπογραφών κατά της μόλυνσης δηλώνεται ότι θα λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα μας οδηγήσουν λέει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το κοντέρ να μετράει αντίστροφα για την μάχη της ψήφου το σόου του ενδιαφέροντος θα στηθεί, έτσι χωρίς φειδώ και σοβαρότητα. Προσπαθώντας να ξεχάσουμε ως χρυσόψαρα την παντελή απουσία του δήμου μας όταν η ομάδα της¨ Αναπνοής ¨ βγήκε στους δρόμους και μάζευε υπογραφές ( εδώ και δυο χρόνια σε περιμένουν έτοιμες κύριοι της διοίκησης τώρα το σκέφτηκατε..)κάτι που ξαφνικά γίνεται επίκαιρο ξανά, αλλά και φυσικά την ανείπωτη στάση που κρατούμε λαμβάνοντας χορηγίες από τον κύριο τοπικό μας χορηγό που νοιάζεται σφόδρα για την ζωή μας έτσι που κάποια στιγμή αποφάσισε να την καταγράψει και να τη φακελώσει για να μας έχουν στο προσκεφάλι τους , θυμίζοντας σε όλους μας άλλες εποχές…

Έτσι όλοι αγαπημένοι και ικανοποιημένοι θα προχωρήσουμε με την καλύτερη παρέα- εργοστάσιο σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με τα προεκλογικά φωτογραφικά ενσταντανέ να δίνουν και να παίρνουν έχοντας πάλι έντονη την γνωστή μυρωδιά κλούβιου αβγού που δε μας εγκαταλείπει όσα ψέματα και να ακουσθούν. Επειδή οι καιροί όμως είναι πονηροί και θέλοντας να περιορίσουμε το σανό που τρώμε χρειάζεται με αντικειμενική ματιά να αναφέρουμε πως εκτιμούμε και την στάση των άλλων παρατάξεων μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζουμε συνοψίζεται στην έκφραση¨ πολλά λόγια αλλά από τηγανίτα τίποτα». Εντάσεις που διαρκούν όσο η συζήτηση ενός θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, τακτικισμοί, καμία συνέργεια και φυσικά ούτε λόγος για άλλες πρωτοβουλίες που θα μας βγάλουν από την στενωπό και το αδιέξοδο.

Σκεπτόμενοι ευτυχώς όχι όλοι, τον φόβο της έλλειψης των χορηγιών σηκώνουν την νερόβραστη και χλιαρή στάση τους με καμάρι. Όσο αφορά τώρα τους επίδοξους δημάρχους νέας και παλαιάς κοπής που έχουν αναγάγει την αλαλία κοινώς σιωπή σε πολιτική, τους λέμε ότι η απουσία θέσεων( ξέρετε με εκείνη την πονηρή βουβαμάρα ) τώρα που το θέμα καίει, το μόνο που τους κάνει είναι να τους τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με όλους τους δημάρχους που περάσανε, που πέρα από την κορμοστασιά τους δεν προσθέσανε τίποτα θετικό πιστεύοντας ότι είναι σπουδαίο χόμπι να βγεις δήμαρχος .

Όσο τώρα για τους κυβερνώντες , νομίζω πολύ σκόνη σηκώθηκε για το τίποτα, γιατί η συμβιβαστική στάση με την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων έχει πάρει μαζί τους πρωτάθλημα. Άλλωστε η θέση που κρατήσανε απέναντι στο σκάνδαλο της παρακολούθησης των κατοίκων ενδεικτικό της τραγικότητας των επιλογών και της σχεδόν μηδαμινής πιθανότητας για βελτίωση της ζωή μας. Η Ομάδα του Διαλόγου δεν τσιγκουνεύεται τα καλά λόγια αλλά ούτε τα χαρίζει σε εκείνους που δεν τα αξίζουν. Όσο τέλος κάποιοι νταλαβερτζήδες θα παίζουν πόκερ με τη ζωή μας θα λαμβάνουν απαντήσεις σαν αυτή εδώ.. Φάτε μόνοι σας λοιπόν….εμείς δε θα σας συντροφεύσουμε

ομάδα Διάλογος

Check Also

Παύλος Σιταρίδης: Προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Παύλος Σιταρίδης: Προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

της  Ολυμπίας Σαλαγιάννη To πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι ένα θέμα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο