Home » Όλα τα Νέα » Ο φθηνός λαϊκισμός του Δήμου μας έχει αγγίξει και το ΔΑΚ
Ο φθηνός λαϊκισμός του Δήμου μας έχει αγγίξει και το ΔΑΚ

Ο φθηνός λαϊκισμός του Δήμου μας έχει αγγίξει και το ΔΑΚ

Όλα τα λύσαμε στον δήμο μας, οι ονομασίες μας έλειπαν. Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική μας αρχή πριν από λίγες μέρες αποφάσισε ότι το κλειστό Γυμναστήριο της Δημοτικής ενότητας Ευόσμου θα ονομαστεί: Βούλα Πατουλίδου.
Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους. Αρχικά προς αποφυγή παρανοήσεων να τονίσουμε ότι τιμούμε την αθλήτρια Βούλα Πατουλίδου για το συγκεκριμένο αντίκτυπο που είχε το επίτευγμα της το 1992 στον ελληνικό αθλητισμό.
Ο πρώτος, ωστόσο, και κύριος λόγος της διαφωνίας μας έγκειται στο γεγονός πως στην παρούσα χρονική στιγμή, το συγκεκριμένο άτομο είναι εδώ και αρκετό καιρό πολιτικό πρόσωπο πρώτης γραμμής. Πολιτεύεται ως εκ τούτου με πολιτικούς σχηματισμούς. Συμμετέχει έτσι ενεργά στη δρώσα πολιτική με αποφάσεις ενίοτε καλές και ενίοτε κακές. Εγκατέλειψε άλλωστε με προσωπική της απόφαση την αθλητική της ουδετερότητα, μαχόμενη πλέον στα άλλα τερέν. Άρα αυτή τη στιγμή τα πρότερα χαρακτηριστικά της της αθλητικής της πορείας είναι ισχνά και εντελώς διαφορετικά.
Αν προσθέσουμε στα παραπάνω την απόσταση των 25 περίπου χρόνων που μας χωρίζουν από τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, η ιδέα μοιάζει παράταιρη, να μη διαθέτει δηλαδή τη ένταση και το πάθος της στιγμής εκείνης.
Ο δεύτερος λόγος της διαφωνίας μας είναι γιατί νομίζουμε ότι η πρόθεση της διαδικασίας της ονοματοδοσίας θα έπρεπε να μας οδηγήσει ανυπερθέτως και σε ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι έχουν αφήσει ισχυρότατο αποτύπωμα στη συλλογική μας ζωή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον μετασχηματισμό της περιοχής μας σε κάτι καλύτερο και ομορφότερο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε τέτοιους ανθρώπους.

Χρειάζεται σαφώς να τους τιμήσουμε διότι και αυτοί μας τιμήσανε με την προσφορά τους.
Άποψή μας είναι λοιπόν πως ο πρώην πρωταθλητής εις ύψος Πατρώνης Δημήτριος είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αθλητής με πολλά χρυσά και χάλκινα μετάλλια , τίμησε τα χρώματα της πατρίδας μας , κατέχοντας το Βαλκανικό ρεκόρ εις ύψος για πάνω από 8 χρόνια , έχοντας παράλληλα ανακηρυχθεί το 1975 δεύτερος αθλητής σε όλα τα σπορ στην ΕΛΛΆΔΑ. Κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικού χαρακτήρα που κοσμεί την αθλητική κοινότητα και την κοινωνία μας.
Η Διοίκηση για ακόμη μια φορά, έχει επιλέξει να μη σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ακούει κατά συνέπεια κανέναν. Δε ζυγίζει τις αποφάσεις και δε φαίνεται να έχει συνείδηση της ιστορικής πορείας του τόπου και των προσώπων που συνέβαλαν σε αυτή. Η σκάλα των λαθών της δεν έχει τελειωμό.

20 Καλύτεροι/ες Όλων Των Εποχών

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο