Home » Κοινωνία » Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα Φράγκος Φραγκούλης στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου
O EΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ!

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα Φράγκος Φραγκούλης στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Ομιλία για το πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας…

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου μίλησε χθες Τετάρτη ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα Φράγκος Φραγκούλης. Σε μια εκδήλωση για το δημογραφικό πρόβλημα που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Κορδελιού-Ευόσμου «Σταυραετός», ο κ. Φραγκούλης παρουσίασε στοιχεία που
αποδεικνύουν τη δυσχερέστατη θέση της Ελλάδας στο θέμα της υπογεννητικότητας. Ο πληθυσμός της χώρας μας μειώνεται σταθερά κάθε χρόνο, αφού οι θάνατοι είναι
περισσότεροι από τις γεννήσεις. Μάλιστα, οι προβλέψεις των ειδικών κάνουν λόγο για μείωση του πληθυσμού μέχρι 2,5 εκ. κάτοικοι το 2070! Με το θάρρος που τον διακρίνει ο Στρατηγός έκανε αναφορά και στα τρέχοντα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνιση.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Κορδελιού – Ευόσμου «Σταυραετός», κ. Γιάννης Φαρμάκης, μίλησε για την προσπάθεια εξωστρέφειας που καταβάλλει ο Σύλλογος με τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο Πρόεδρος
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, ενώ τη
συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος κα. Νίκη Στρατηλάτη.

O EΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ!

Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το διδακτορικό του, που συνέγραψε υπό την εποπτεία του καθηγητή Ιωάννη Μάζη, εκδόθηκε το 2012 ως βιβλίο με τον τίτλο Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;. Εκεί ο Φράγκος ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι είναι Έλληνες οι οποίοι εξισλαμίστηκαν τη τελευταία χιλιετία, διατυπώνει την προσδοκία “να αναδειχτούν τα εκατομμύρια των κρυπτοχριστιανών και, γιατί όχι, των Ελλήνων που επιμελώς κρύπτονται για να επιβιώσουν” στην Τουρκία και της αναβίωσης της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας, καθώς όπως εξηγεί η Μικρά Ασία είναι “ζωτικός χώρος της πατρίδας μας” και “είμαστε ένας λαός που δεν μας αξίζει να είμαστε μικροί και ασήμαντοι”. Εξηγεί ότι “τη ρωμιοσύνη δεν πρέπει να τη κλαίμε” και “ως χρέος ιερό στις χιλιάδες των νεκρών εθνομαρτύρων, να θηρεύουμε τις προκλήσεις που ανοίγονται διάπλατα εμπρός μας”.

Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 και πάλι πρώτος. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.
Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 – 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 – 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιου έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την οποία όμως είχε προκαταλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και την ανακοίνωσε στους τρεις αρχηγούς ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΝ Δημήτρη Ελευσινιώτη και ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα στο γραφείο του, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

του Στέλιου Γεωργίου

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο