Home » Όλα τα Νέα » Με το στανιό για Συνεργασία

Με το στανιό για Συνεργασία

… Αυτά που γίνονται στο δήμο μας είναι κυριολεκτικά ανήκουστα. Λες και δεν έγιναν εκλογές με ξεκάθαρο νικητή ή μήπως το αμφισβητούμε και αυτό…

Τα νεύρα και το μούδιασμα του αποτελέσματος έδωσαν τη θέση τους σε ένα ακατανόητο έλλειμμα πολιτικής πραγματικότητας ή γενναιότητας, όπως θέλετε παρτε το! Πιο συγκεκριμένα, με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις του κ. Σούλα, του κ. Καμαρινού και του κ. Γιαννακόπουλου δηλώνουν φωναχτά την εκκωφαντική τους άρνηση να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή Πρόεδρου Δημοτικού Συμβούλιου και των λοιπών απαραίτητων θεσμικών οργάνων, καθυστερώντας έτσι και θέτοντας εμπόδια στη νέα διοίκηση. Οι λόγοι της άρνησής τους κρίνονατι αν μη τι άλλο φτωχοί σε περιεχόμενο και ουσία. Ξαφνικά γίνανε διαπρύσιοι ιεροκήρυκες της συνεργασίας μέχρι έσχατων. Φανατικοί της συναίνεσης μέχρι τελευταίας ρανίδας. Χωρίς αυτά δεν πάνε βήμα παραπέρα. Κοιμούνται και σηκώνονται με αυτή τη σκέψη. Δεν ζουν χωρίς αυτήν.

Όπως καταλαβαίνουμε ένα σκληρό μπρα ντε φερ έχει στήθη που έρχεται όμως σε αντίθεση με τη θέση που είχαν οι κύριοι Σούλας και Καμαρινός για τον νέο εκλογικό σύστημα που θα οδηγούσε σε ακυβερνησία και ποίκιλα προβλήματα αν θυμόμαστε καλά. Η παραπάνω λανθασμένη πέρα για πέρα αυτή στάση φανερώνει ότι θα αργήσει μάλλον να ξημερώσει στο τόπο μας και παρότι τα πρώτα ατοπήματα, από την ευρύτερη πλευρά του νέου Δημάρχου γίνανε ήδη με άστοχες δηλώσεις και συνεντεύξεις από το ευρύτερο περιβάλλον του, πρέπει να τον αφήσουμε χωρίς μικροπολιτικά παίγνια ως η πρώτη επιλογή του κόσμου να ξεδιπλώσει το όραμά του. Για πολιτική άλλωστε διψάμε, ενεργή και έμπρακτη στη ζωή μας, όχι για πολιτικές καντρίλιες.

Εμείς εδώ στον Διάλογο αναρωτιόμαστε και προτείνουμε παράλληλα, για να λύσουμε το «τοπικό γόρδιο δεσμό» που ανέκυψε το εξής: αν η έννοια της συνεργασίας είναι το μεγάλο ζητούμενο όπως διατείνονται οι παραπάνω παρατάξεις και όπως θέλουμε να πιστεύουμε, γιατί δε ζητούν μια ανοιχτή και δημοσία διαβούλευση με εκατοντάδες κόσμο παρουσία, έτσι ώστε να υπάρξει μια αρχική συμφωνία κυρίων, επί της αρχής βρε αδερφέ, με δημόσια δέσμευση όλων, σε μια σειρά ενεργειών, θέτοντας και χαράσσοντας έναν κεντρικό οδηγό-πυξίδα για μερικά από τα κυρίαρχα θέματα που μας απασχολούν, βλέπε περιβάλλον, τοπική οικονομία, σχολική στέγη, έτσι ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα… Αυτό είναι το είδος συνεργασία που χρειαζόμαστε, βασισμένη σε αρχές και ξεκάθαρα βήματα. Εκεί να συνθέσουμε και να συνεργαστούμε. Αν τώρα η νέα διοίκηση δεν επιθυμεί κανέναν σε θέση ευθύνης – διοίκησης είναι δικαίωμά της, παρότι δείχνει να μην ξέρει ούτε και αυτή τι ακριβώς θέλει λειτουργώντας ως εκκρεμές με ένα συνεχές μπρός πίσω δείχνοντας το έλλειμμα πολιτικής σκέψης με το καλημέρα σας. Ο τόπος μας έχει χάσει πολύτιμες μάχες και ο χρόνος κυλάει εναντίον μας.

Η τοπική δημοτική ιστορία πρέπει να ξεφύγει από τις συμπληγάδες πέτρες που έχει κολλήσει. Ο δήμος μας πρέπει να αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Τα παιδιά μας θέλουν να το δουν αυτό, θέλουν να το ζήσουν τώρα στα κοντά, όχι στην άλλη ζωή. Το ανθρώπινο δυναμικό πάντα κάνει τη διαφορά. Ας το δείξουμε στην πράξη λοιπόν….

Ομάδα Διαλόγου

Check Also

Παύλος Σιταρίδης: Προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Παύλος Σιταρίδης: Προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

της  Ολυμπίας Σαλαγιάννη To πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι ένα θέμα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο