Home » Όλα τα Νέα » Θάβεται υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ
Θάβεται υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ

Θάβεται υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ

Τι θα λέγατε, αν ακούγατε ότι σε κάποιον τόπο διαθέτουν Υπόγειο Πάρκιγκ Αυτοκινήτων, χωρητικότητας 153 θέσεων που η κατασκευή του κόστισε 750.000.000 δραχμές (2.200.000€) και εδώ και 5,5 χρόνια (3,5 χρόνια επί θητείας του κ. Λαφαζανίδη και 2,5 χρόνια επί θητείας του κ. Σούλα) μένει εγκαταλελειμμένο και σιγά – σιγά οδηγείται στην καταστροφή και την φθορά.

Σίγουρα θα σας κυρίευε η εύλογη απογοήτευση καθώς και η αγανάκτηση ειδικά αν μαθαίνατε, ότι ο τόπος αυτός δεν είναι παρά ο Δήμος που ζούμε και πιο συγκεκριμένα η δημοτική ενότητα Ελευθέριου – Κορδελιού. Η ομάδα του Διαλόγου έκανε επιτόπια έρευνα για να δει ιδίοις όμμασι το θέμα. Η εικόνα που αντικρίσαμε μεγάλωσε την δυσθυμία μας για την προκλητική αδιαφορία που δείχνουμε σε ένα τέτοιο έργο.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το παραπάνω έργο ιδιοκτησίας του Δήμου, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κεντρική πλατεία του Κορδελιού (η πλατεία ονομάζεται Πλατεία Ελευθερίας), ήταν από τα πρώτα υπόγεια πάρκιγκ που έγιναν στο νομό Θεσσαλονίκης, όταν επικεφαλής του τότε δήμου Ελευθέριου – Κορδελιού ήταν ο κ. Στάθης Καϊτετζίδης. Ένας δήμαρχος που άφησε σημαντική κληρονομιά στην θητεία του, με έργα που ήταν μπροστά από την εποχή τους.

Το ξεχασμένο – θαμένο αυτό έργο που αξίζει αν σας φέρει ο δρόμος να το δείτε, είναι πασιφανές ότι μπορεί με ουσιαστικό τρόπο να βοηθήσει την ήδη δύσκολη κυκλοφοριακή καθημερινότητα της περιοχής που χαρακτηρίζεται από έλλειψη στάθμευσης, διπλοπαρκαρίσματα, εκνευρισμό και μποτιλιάρισμα που κάνει την οδό Παπανδρέου να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την οδό Τσιμισκή.

Είναι αδήριτη ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το έργο αυτό. Με 1,5 υπαλλήλο μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δημότες με την προϋπόθεση όμως να το αναλάβει ο Δήμος. Μόνο έτσι κατορθώνεται να είναι μη ζημιογόνο. Η εύλογη απορία που προκύπτει αβίαστα είναι γιατί μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί; Η απάντηση είναι ότι επί δημαρχίας του κ. Λαφαζανίδη έγιναν σημαντικά λάθη και αστοχίες και το κυριότερο έγινε η χωρίς λογισμό επιλογή να δοθεί σε ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς να υπολογιστεί η ιδιαιτερότητα και η δυναμική του έργου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπόγειο αυτό Πάρκιγκ κατασκευάστηκε για να βοηθήσει και να υπηρετήσει την πολιτική στάθμευσης πράγμα που δεν κατάλαβε πότε η τότε διοίκηση με αποτέλεσμα να το αφήσει θαμμένο να φθείρεται στο πέρασμα των χρόνων αδυνατώντας να το θέσει σε λειτουργία.

Η τωρινή τώρα Δημοτική Αρχή θα περίμενε κανείς να έδειχνε όρεξη, ικανότητα, σχέδιο και φυσικά προθυμία έτσι ώστε να ξεκολλήσει η υπάρχουσα βαλτωμένη κατάσταση. Πέρασε σχεδόν τα μισά της θητείας της και κάνει και αυτή σαν αν μην υπάρχει αυτή η σημαντική υποδομή και η ερώτηση που μπαίνει αυτονόητα είναι τι περιμένει και δεν λειτουργεί το έργο; Έχει πολλά τέτοια χρήσιμα έργα για να τα κρατάει θαμμένα;

Αν περιμένουμε μόνο όταν βρίσκουμε βόμβα στην περιοχή μας, να ενεργοποιούμαστε και να δείχνουμε την δέουσα προσοχή και φροντίδα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, τότε είναι σίγουρο ότι ο ήλιος θα αργήσει να ανατείλει στα μέρη μας… Μέχρι στιγμής πάντως δείχνουμε δυστυχώς να ξυπνάμε μόνο με τέτοια άσχημα γεγονότα…

ΘΑΒΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΓΚ

Ομάδα Διάλογος

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

One comment

  1. Παντού άχρηστοι...

    Οι δημότες δεν ενδιαφέρονται για το πάρκινγκ γιατί πολύ απλά θέλουν να σταματήσουν ακριβώς μπροστά στην τράπεζα ή το όποιο κατάστημα θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Βαριούνται να κάνουν ένα κύκλο στο τετράγωνο να παρκάρουν κανονικά και θα πάνε στο υπόγειο πάρκινγκ και να περπατήσουν 100 μέτρα ή παραπάνω; Και μπροστά τους να δουν θέση βαριούνται να κάνουν μανούβρα παρκαρίσματος. Τέτοιοι δημότες δεν αξίζουν τίποτα. Η λύση είναι να βγει καταρχήν εντατικά η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την τροχαία να κόψουν κώ…πρόστιμα. Μετά θα παρακαλάνε να ανοίξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο