Home » Όλα τα Νέα » Η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία και ο Δήμος μας δεν αντιδρά
Η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία και ο Δήμος μας δεν αντιδρά
Στρατόπεδο Ζιάκα

Η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία και ο Δήμος μας δεν αντιδρά

Η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο ΖΙΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία και ο Δήμος μας δεν αντιδρά……

Μόνο αυτό δεν περιμέναμε να ακούσουμε. Η απίστευτη αυτή αρνητική εξέλιξη έχει αφήσει κυριολεκτικά εμβρόντητη την τοπική κοινωνία και κυρίως αυτούς που ζούνε στην δημοτική ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πως φτάσαμε στην «επικίνδυνη» αυτή κατάσταση..
Αρχικά να πούμε ότι το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται στην περιοχή της Διαλογής και γειτνιάζει με την Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης . Η έκταση του είναι 120 στρέμματα και πέρασε στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Ελευθερίου- Κορδελιού , τον Φεβρουάριο του 1998. Ο Δήμαρχος που κατόρθωσε να πετύχει την αύξηση της έκτασης του δήμου ήταν ο Στάθης Καιτετζίδης.
Στην 15έτη θητεία της η διοίκηση του κ. Λαφαζανίδη, παρά τα όσα κατά καιρούς ισχυριζόταν, δεν έκανε καμία σοβαρή ενέργεια για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο μας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια αδράνεια έχει επιδείξει και η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Σούλα.
Πριν λίγες μέρες, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας, ανακοινώσε δημόσια ότι οσονούπω τελειώνουν και οι διαδικασίες παραχώρησης του στρατοπέδου ΖΙΑΚΑ στην Ανώνυμη Εταιρεία «Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης». Για να γίνει όπως μάθαμε μετά από έρευνα που έκανε η ομάδα του Διαλόγου, LOGISTICS CENTER.
Όλα αυτά γίνονται χωρίς o υπουργός να συζητήσει με την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο. Με απίστευτο πολιτικό θράσος μας ανακοίνωσε την απόφαση του,χωρίς να νοιάζεται όπως φαίνεται για την γνώμη του απλού κατοίκου αυτής της πόλης που ζώντας σε μια απέραντη περιβαλλοντική χαβούζα, βλέπει να χάνεται και η τελευταία ευκαιρία να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του αφού θα χαθεί και ο τελευταίος χώρος όπου θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν πνεύμονα πρασίνου για την πολύπαθη δυτική Θεσσαλονίκη.Η πολύ ανησυχητική αυτή κατάσταση ενισχύεται από το γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου μας, παρότι καθυστερημένα έστω, έβγαλε κάτω από την πίεση των γεγονότων μια ανακοίνωση, εντούτοις αυτήμοιάζει να είναι επιδερμική και κατώτερη των περιστάσεων. Αναμέναμε να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα συναποφασίζαμε πως θα ανατρέψουμε την απόφαση του ΥΠ.ΕΘ.Α και να καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα ΔΕΝ θα τσιμεντοποιηθεί. Την καλούμε να ενεργοποιηθεί άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Μπορούμε και πρέπει σε ένα τέτοιο θέμα να φανούμε ενωμένοι.Είναι επιτακτική ανάγκη να τα καταφέρουμε και να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.Επιτέλους πρέπει να δράσουμε!!!!

Να θυμίσουμε σε όλους ότι το παράδειγμα της ΚΕΡΑΤΈΑΣ άνοιξε δρόμους που δεν θα διστάσουμε να πάρουμε.
Υ.Γ Logistics είναι κλάδος των οικονομικών επιστημών που ασχολείται με την μεταφορά , διαχείριση αποθεμάτων και την διεκπεραίωση παραγγελιών. Όλα αυτά προϋποθέτουν τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους που θα φτιαχτούν με το αντίστοιχο τσιμέντο καλύπτοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης των 120 στρεμμάτων .

Ομάδα Διάλογος

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο