Home » Όλα τα Νέα » Ηχηρό « Χαστούκι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Κορδελιού- Εύοσμου….
Ηχηρό « Χαστούκι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Κορδελιού- Εύοσμου….Ηχηρό « Χαστούκι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Κορδελιού- Εύοσμου….
Ηχηρό « Χαστούκι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Κορδελιού- Εύοσμου….

Ηχηρό « Χαστούκι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Κορδελιού- Εύοσμου….

Ηχηρό « Χαστούκι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Κορδελιού- Εύοσμου….
Θα αργήσει να ξημερώσει καθώς φαίνεται στον τόπο μας. Δυο χρόνια ήδη έχουν περάσει και o πολλά υποσχόμενος αέρας της
δημιουργικότητας και της δράσης που ευαγγελιζόταν η νυν δημοτική αρχή δε λέει να έρθει. Η διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να
διαπράττει κραυγαλέα λάθη διαχείρισης. Η παρακάτω πραγματική ιστορία το αποδεικνύει περίτρανα.
Πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του Δήμου έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη μορφή της έκτακτης διαδικασίας, θέματα
που χρήζουν σοβαρής προετοιμασίας (είναι σύνηθες άλλωστε να έρχονται βιαστικά και ανοργάνωτα) από όλους μας, μιας και απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις . Ζητούσε λοιπόν να ψηφίσουμε έξι (6) Απευθείας Αναθέσεις Μελετών που αφορούν την βιοκλιματική ανάπλαση διαφόρων περιοχών – κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο μας. Το κόστος καθεμιάς υπολογίζεται γύρω στις 53.000 ευρώ το οποίο προβλέπεται να καλυφθεί ιδίοις πόροις. Συνολικά θα δώσουμε δηλαδή 300.000 ευρώ. Μια τέτοια πολυδάπανη ωστόσο σε κόστος ενέργεια, σε ένα δήμο που συνεχίζει να είναι αδύνατος οικονομικά, φρονούμε πως πρέπει να χαρακτηρίζεται από τη δέουσα σοβαρότητα, από εμβριθή σχεδιασμό και οργάνωση.
Ερωτήματα εγείρονται γύρω από το γεγονός πως μολονότι γνωρίζουμε εδώ και καιρό (παραπάνω από χρόνο) ότι θα ανοίξει το ΕΣΠΑ και κυρίως πού θα κατευθυνθούν οι στόχοι του, εμείς δεν αναθέσαμε στην Tεχνική Υπηρεσία να ετοιμάσει έστω 2 ή 3 μελέτες.
Αντ΄ αυτού προτιμούν να αναθέσουν επί πληρωμή, σε ιδιωτικά γραφεία τη διεξαγωγή μελετών! Πάμε όμως παρακάτω στα σημαντικότερα. Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη, εγκεκριμένη μάλιστα από το Κέντρο Ανανεώσιμης Ενέργειας .Οι πληροφορίες μάλιστα που βρήκαμε, μας λένε επίσης ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης που έχει τέτοιου είδους έγκριση, προϋπολογισμού 3.500.000 εκατ. ευρώ. Έχοντας λοιπόν στα χέρια μας ένα τέτοιο εγκεκριμένο σχέδιο, σίγουρο για άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ ρωτήσαμε τη διοίκηση γιατί δεν την καταθέτει και ασχολείται με αμφιλεγόμενες απευθείας αναθέσεις. Όπως ειπώθηκε ( και μας έπεσαν τα μικρόφωνα κάτω)στο δημοτικό συμβούλιο την ψάχνουν και δεν την βρίσκουν. ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ… ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.. . Δυο χρόνια διοίκηση και δεν ξέρουν πού είναι τι.

Μήπως να πάμε να τους βοηθήσουμε και να ψάξουμε μαζί τους;
Όπως φαίνεται η έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας εξελίχθηκε και έγινε στον δήμο μας επιστήμη.

Συνεχίζοντας τώρα την έρευνα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και ώριμη μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου του Κορδελιού με την Μοναστηρίου και εμείς πάμε και ξανακάνουμε πάλι την ίδια σχεδόν μελέτη με απευθείας ανάθεση. Η λέξη έλεος είναι λίγη. Όσον αφορά τέλος , για το έλλειμμα γνώσης των νομικών διατάξεων που εμφάνισαν οι τέσσερις (4) από τις έξι (6) μελέτες και κατέπεσαν, αυτό και αν δείχνει ότι κανένας δεν ελέγχει τίποτα . Για αυτό και η Αποκεντρωμένη (διοίκηση;) μπλόκαρε τις περισσότερες. Η διοίκηση δείχνει να τα έχει χαμένα μιας και αντιμετωπίζει τις αναπλάσεις όχι ως σύνθετες μελέτες (όπως απαιτεί ο νόμος) που περιέχουν πολλές κατηγορίες μελετών , αλλά ως μεμονωμένη μελέτη. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς οι οποίοι μας υπογράμμισαν πως αυτά τα λάθη δε γίνονται, αυτά είναι η αλφαβήτα που πρέπει να γνωρίζει κάθε διοίκηση. Απίστευτα πράγματα. Η καλοπροαίρετη κριτική μας δεν κατέστη δυνατή να αποτρέψει τη διοίκηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτών των προβληματικών έκτακτων θεμάτων. Έκπληξη για άλλη μια φορά αποτελεί η στάση του κ. Σωτηράκη που συμφώνησε με τηνδιοίκηση (που είτε δεν έψαξε το θέμα σωστά, είτε δεν κατάλαβε τι ψήφιζε και τα δυο όμως έχουν αρνητικό πρόσημο για τα συμφέροντα του τόπου μας). Παρότι βλέπουμε πολύ καιρό τώρα ότι συμπλέει στις περισσότερες πολιτικές αποφάσεις μαζί με τον κ. Σούλα πιστεύουμε ότι αυτή η στάση του ξεπερνάει τα όρια.
Η ομάδα μας θα συνεχίσει να ερευνά , να ψάχνει και να γνωστοποίει τα ζητήματα του τόπου όπου ζούμε. Όσοι είχαν συνηθίσει αλλιώς καλά θα κάνουν ξεσυνηθίσουν.

Ομάδα Διάλογος

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο