Home » Κοινωνία » Εξ-Ασφαλίζοντας τα παιδιά μας!!!
Εξ-Ασφαλίζοντας τα παιδιά μας!!!

Εξ-Ασφαλίζοντας τα παιδιά μας!!!

Ως «Διάλογος» από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έχουμε σαν κύρια επιδίωξη μας να προτείνουμε λύσεις εφικτές, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, που θα είναι ωφέλιμες για τους δημότες μας, απλοποιώντας την καθημερινότητα τους. Όμως παράλληλα έχουμε και την τεχνογνωσία αλλά και τη θέληση να πάμε ένα βήμα πιο πέρα και να αγγίζουμε πολύ σοβαρά θέματα που απαιτούν Τόλμη, Γνώση, Εμπειρία και Θέληση για να επιλυθούν.

Ενώ κατέχουμε το θλιβερό βραβείο του δήμου των KIBO αιθουσών με σχολεία χωρίς άδειες δόμησης, με κοντέινερ που στοιβάζουν τα παιδιά μας και με πολλούς κινδύνους λόγω ελλειπής συντήρησης τους, προτείνουμε μια λύση που θα απαλύνει οικονομικά τουλάχιστον όλους τους δημότες μας ενισχύοντας την κοινωνική ευθύνη του δήμου απέναντι στα παιδιά μας.

Προτείνουμε λοιπόν το μέτρο της Ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης όλων των μαθητών του δήμου μας από κάθε ατύχημα εν ώρα σχολείων. Ένα μέτρο που ήδη καυχιούνται στην Κύπρο οι δήμοι ότι το παρέχουν δωρεάν σε όλους τους μαθητές τους εδώ και κάποια χρόνια. Ένα μέτρο που ραγδαία αναπτύσσεται και στην Ελλάδα (Ήδη ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νομού Χανίων Κρήτης ζήτησαν από τον δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα να προβεί στην ασφάλιση 17.500 παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, το οποίο και αποδέχθηκε ο ίδιος ο δήμος).

Το κόστος της ομαδικής ασφάλισης, αν και η ζωή και η υγεία του ανθρώπου και ειδικά των παιδιών δεν αποτιμάται, εξαρτάται από το ύψος των αποζημιώσεων που θα δίδονται ανά κατηγορία (Μόνιμης ολικής/μερικής ανικανότητας, Ιατροφαρμακευτικών εξόδων θεραπείας, Θάνατο κλπ). Το ενδεικτικό ετήσιο κόστος κυμαίνεται από 1,50€ εώς 5€ ανά μαθητή το έτος.

Είναι μια λύση που θα καλύπτει όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στον δήμο μας για οποιοδήποτε ατύχημα τους συμβεί με ισχύ καλύψεων κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας, των διαλειμμάτων καθώς κατά το χρόνο μετάβασης και επιστροφής από το σχολείο καθώς και κατά την διάρκεια συμμετοχής σε εκδρομές, εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που θα γίνονται κάτω από την επίβλεψη της Δνσης του σχολείου.

Όλα αυτά βέβαια προυποθέτουν συνεργασία όλων των φορέων, πλήρη διαφάνεια και τόλμη για να μαστε πρωτοπόροι όχι σε αρνητικές ειδήσεις αλλά σε εξελίξεις και να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες τους δήμου μας, που καθημερινά αντιμετωπίζουν μόνο προβλήματα. Εμείς σαν Διάλογος σκοπεύουμε να το αλλάξουμε άρδην αυτό, αρκεί να υπάρξει συμμετοχή από ολούς μας καθώς κανένας δεν περισσεύει. Το ταξίδι μας έχει ξεκινήσει. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας!!!

Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον. Το αξίζουμε. Απλά πρέπει τα συστατικά και οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αναδείξουν και να λύσουν τα προβλήματα του τόπου μας να αποσυρθούν προτού βαλτώσει και άλλο ο δήμος μας!!!

Ομάδα “Διάλογος”

 

 

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο