Home » Όλα τα Νέα » Διαρρήκτες ρίξαν άγκυρα στον Δήμο μας…
Διαρρήκτες ρίξαν άγκυρα στον Δήμο μας…
Διαρρήκτες ρίξαν άγκυρα στον Δήμο μας…

Διαρρήκτες ρίξαν άγκυρα στον Δήμο μας…

Διαρρήκτες ρίξαν άγκυρα στον Δήμο μας…

Δεν μας έφτανε η αναδουλειά, το αρνητικό οικονομικό κλίμα που δεν λέει να φτιάξει, εμφανίστηκαν πριν λίγο καιρό κατά τρόπο προκλητικό και επαγγελματικό όπως φαίνεται ομάδες διαρρηκτών που χτυπούν πέντε-πέντε τα εμπορικά και όχι μόνο καταστήματα σε κεντρικές μάλιστα οδούς του δήμου μας , αφήνοντας πίσω τους ζημιές και πρόσθετη απόγνωση.

Στοιχείο που δεν ελαφρύνει διόλου την παραπάνω ατμόσφαιρα ίσα – ίσα την κάνει περισσότερο προβληματική είναι ότι αυτό το κύμα παρανομίας δεν επιμερίζεται μόνο στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αλλά σύμφωνα με καταγεγραμμένα γεγονότα απασχολεί ήδη και άλλους όμορους δήμους.

Η ομάδα του “Διαλόγου” έγινε άμεσα κοινωνός του ζητήματος και θέλησε να δει τι συμβαίνει. Από την έρευνα που έκανε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν δεν γίνει κάτι σύντομα και δραστικά τα πράγματα πιθανώς να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα πλαίσια ή σίγουρα πάντως δεν θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Η παραπάνω διαπίστωση βασίζεται σε έγκυρες πληροφορίες και περιγράφουν μια απογοητευτική εικόνα των αστυνομικών τμημάτων αφού χαρακτηρίζονται από ολιγάριθμο και εξαντλημένο προσωπικό , που ακόμα και αν αυξηθεί από την πολυαναμενώμενη αναδιάρθρωση η σημαντική έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής είναι τόσο μεγάλη (δεν υπάρχουν περιπολικά, 13 για όλο το νομό Θεσσαλονίκης) που καταλήγουμε πάλι στο ίδιο αδιέξοδο. Δυστυχώς και η αποτελεσματική και δυναμική ομάδα ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ δείχνουν να εμφανίζουν πλέον τα ίδια λειτουργικά προβλήματα.

Όλα όπως φαίνεται βαίνουν εναντίον μας όπως λέει και ο συγγραφέας κάνοντας το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας μαζί με το δικαίωμα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας θέμα ανοιχτό και ρευστό.
Ξέροντας ότι η ανάλυση της παραπάνω δύσκολης κατάστασης είναι χρήσιμη αλλά δεν βοηθά άμεσα και πρακτικά μια τόσο ευάλωτη επαγγελματική ομάδα μια πρώτη και αρχική πρόταση της ομάδος του Διαλόγου είναι

1. Άμεση συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

2. Έντονη διαμαρτυρία – δημοσιοποίηση από την δημοτική αρχή της υπάρχουσας κατάστασης που θα συνοδεύεται από το κύριο αίτημα για να αποκτήσουμε ένα νέο και σύγχρονο Αστυνομικό Τμήμα. που να μην είναι σχεδόν άδειο από προσωπικό.

“Ομάδα Διάλογος”

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο