Home » Όλα τα Νέα » Γιάννη Καμαρινέ δεν Καμαρώνουμε για την επιστολή σου…
παραιτούμαι

Γιάννη Καμαρινέ δεν Καμαρώνουμε για την επιστολή σου…

… γράφει η Ομάδα Διάλογος.

3000  περίπου λέξεις  χρειάστηκε ο κ. Καμαρινός, τέως αντιδήμαρχος Παιδείας (και άλλων βαρύγδουπων τίτλων) προκειμένου να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε την παραίτησή  του, ωστόσο νόημα ομολογούμε πως δε βγάλαμε.

Η επιστολή παραίτησής του, αποτελεί σπουδαίο  μνημείο γενικολογίας και αοριστολογίας καθώς  οι λόγοι που υποστηρίζει πως συνέτειναν στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης που κατείχε, δεν είναι τίποτα άλλο από πομφόλυγες. Καταλογίζει πιο συγκεκριμένα  στη διοίκηση που μέχρι χθες αποτελούσε ερίτιμο μέλος της, «έλλειψη προγραμματισμού, οργάνωσης, επιμέλειας , αποφασιστικότητας, πίεσης προς την κεντρική εξουσία ,  προχειρότητα» και πολλά αλλά γραφικά, τα οποία  μια σελίδα δε μας φτάνει να τα αναφέρουμε… Επίσης, σαν να ήταν άλλος και όχι αυτός ο καθ’ ύλην υπεύθυνος για τη σχολική ζωή του δήμου μας, στηλιτεύει την τωρινή διοίκηση  για την εγκληματική καθυστέρηση που επέδειξε στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης ύπαρξης επαρκούς  σχολικής στέγης .

Στην επιστολή – κόλαφο,  που επέλεξε να δημοσιεύσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, με την οποία μας κοινολογούνται οι λόγοι παραίτησης του, ο  κύριος Καμαρινός, οικτίρει μεν τη ζοφερή ανεπάρκεια και την απροκάλυπτη αδράνεια της δημοτικής αρχής, παίζει εντούτοις εν ου παικτοίς  με τις ευθύνες που διαρρήδην  του αναλογούν  για  την καθολική αναποτελεσματικότητα που υπήρξε στον τομέα της σχολικής στέγης επί της αντιδημαρχίας του!  Καμία αναφορά δε γίνεται στις ευθύνες που αναντίλεκτα βαρύνουν τον κύριο Καμαρινό ως προς τα χρόνια ζητήματα της σχολικής στέγης που ταλαιπωρούν τον Δήμο μας! Η μοναδική  του αναφορά έγκειται  στην έντονη αντίθεσή του  προς τη διοίκηση, η οποία δεν προχώρησε  στην κάλυψη των κενών θέσεων  των αντιδημάρχων, λες και αυτή είναι η αίτια  που η σημερινή διοίκηση σαν άλλος Σίσυφος έχει πετύχει πενιχρά αποτελέσματα.

Με την επιστολή του, ωστόσο, μας  αποκαλύπτει συν τοις άλλοις και κρυμμένες αλήθειες. Αναφέρει ως εκ τούτου, ανενδοίαστα και  για πρώτη μάλιστα φορά , τη μυστική συμφωνία που διαμείφθηκε μεταξύ των κυρίων  Σούλα – Καμαρινού, ερήμην των πολιτών, για την κοινή κάθοδο  τους στις εκλογές του 2014 με τη μορφή συνδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα,  μας λέει ότι η διοίκηση θα ασκούνταν από κοινού με την ύπαρξη δύο γραφείων  εντός του  γραφείου του δημάρχου, για να παίρνουν αμφότεροι  τις αποφάσεις. Ομολογεί , επίσης ότι ο ίδιος θεώρησε τιμητική αυτήν τη μυστική συμφωνία παρά τις αναπόφευκτες επιφυλάξεις του…

Προφανώς λοιπόν,αυτή η μυστική  συμφωνία δεν τηρήθηκε και ο κ. Καμαρινός δήλωσε παραίτηση  για λόγους ευθιξίας,  με αποτέλεσμα να βρίσκεται προς άγραν  νέου  συμμάχου,  ώστε  να συνάψει ενδεχομένως  νέα αντίστοιχη συμφωνία, φροντίζοντας εντούτοις  αυτήν τη φορά  να αποσπάσει ακόμα  μεγαλύτερες εγγυήσεις για την απρόσκοπτη  εφαρμογή της. Το δις εξαμαρτείν άλλωστε ουκ ανδρός σοφού! Μέχρι  να δούμε ποιος θα είναι λοιπόν  ο γενναίος-θύμα,  μολονότι οι υποψήφιοι ελλοχεύουν, αναζητείται νέο ανθρώπινο δυναμικό που θα διαφέρει  από τον ίδιο μονότονο κύκλο των ίδιων προσώπων,  που ξεκινάει από τον Σούλα, συνεχίζει με τον Καμαρινό και τελειώνει με τον Σωτηράκη.

Θέλουμε επειγόντως νέα πρόσωπα που δε θα θυμίζουν σε τίποτα το  παλιό κατεστημένο.Ο φαύλος  κύκλος με τις ίδιες  πολιτικέςφιγούρες που κρατάει εδώ και τριάντα  συναπτά  χρόνια είναι επιτακτική ανάγκη για το καλό του τόπου μας να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα. Μας εξαντλήσανε τα μικροπολιτικά  παιχνίδια. Η ζωή μας δεν είναι άθυρμα  στα χέρια κανενός. Το σύστημα είναι ισχυρό, αλλά ας μη λησμονούμε δεν είναι ανίκητο… Επαφίεται σε εμάς να το αλλάξουμε!

Γιάννη δεν Καμαρώνουμε για την επιστολή σου…

Ομάδα Διάλογος

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο