Home » Κοινωνία » Ματαιώνεται η κατασκευή του Κ16

Ματαιώνεται η κατασκευή του Κ16

Την τύχη της υποθαλάσσιας αρτηρίας φαίνεται πως θα έχει ο μεγάλος ανισόπεδος κόμβος Κ16 της Λαχαναγοράς, το μεγαλύτερο οδικό έργο που επρόκειτο να κατασκευαστεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 89,5 εκατ. ευρώ.

Toυ Νίκου Ηλιάδη

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της «Θ» την περασμένη Παρασκευή η ανάδοχος εταιρεία με μία επιστολή-καταπέλτη ενημερώνει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) για την απόφασή της να προχωρήσει στη διάλυση της σύμβασης παραχώρησης, διεκδικώντας παράλληλα όλες τις νόμιμες αποζημιώσεις, καθώς, όπως σημειώνει, το έργο ματαιώνεται με υπαιτιότητα της προϊστάμενης αρχής, που είναι η περιφέρεια. Εκτός αυτού το έργο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απένταξή του από το ΕΣΠΑ, από το οποίο επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί.

Ένας χρόνος αδράνειας
Μεθαύριο Τετάρτη συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης. Ο σχετικός διαγωνισμός είχε γίνει το Μάιο του 2011 και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον επτά μεγάλων εταιρειών. Οι εργασίες επρόκειτο να αρχίσουν στο τέλος του προηγούμενου έτους και ο κόμβος προβλεπόταν να ολοκληρωθεί έπειτα από περίπου τριάμισι χρόνια.
Ωστόσο έναν χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης ο εργολάβος αδυνατεί να αρχίσει το έργο, καθώς μεγάλο μέρος της περιοχής όπου πρόκειται να εκτελεστούν οι εργασίες έχει καταληφθεί από καταπατητές, τους οποίους ο κύριος του έργου, δηλαδή η περιφέρεια, δεν τους έχει απομακρύνει.

Διάλυση της σύμβασης
Κατόπιν όλων αυτών και με τη σχεδόν βεβαιότητα ότι το έργο θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ ο ανάδοχος σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ, δηλώνοντας απερίφραστα ότι διεκδικεί τη λύση της σύμβασης και την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεών του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην επιστολή διατυπώνονται σαφείς αιχμές εναντίον και της πολιτικής ηγεσίας της περιφέρειας, εναντίον εκείνων που «κόπτονται, για να μη χαθεί το έργο, αλλά δεν κάνουν τίποτε, για να ξεκινήσει», εναντίον όσων «διαβεβαιώνουν κατά καιρούς ότι το έργο ξεκινά, αρκούνται σε ευχολόγια και πολιτικάντικες συμπεριφορές, αλλά την ίδια ώρα δεν κάνουν απολύτως τίποτε προς την κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών». Αντιθέτως, αναφέρεται στην επιστολή, προσπαθούν να μετακυλήσουν όλη την ευθύνη στον εργολάβο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα για λύση της σύμβασης έχει υποβληθεί εκ μέρους του αναδόχου από τις 20 Ιουλίου. Ωστόσο η περιφέρεια έκανε δύο ολόκληρους μήνες, για να το εξετάσει, και τελικώς στις 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα που εξέπνεε η προθεσμία να απαντήσει, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ απέρριψε το αίτημα του αναδόχου.

Γραφειοκρατικός τραγέλαφος
Στο σκεπτικό της απόφασης για την απόρριψη του αιτήματος λύσης της σύμβασης η αρμόδια διεύθυνση της ΠΚΜ, ενώ αποδέχεται ότι «οι λόγοι που επικαλείται ο ανάδοχος, οι σχετικοί με την αδυναμία εκτέλεσης εργασιών, είναι πραγματικοί», απορρίπτει το αίτημα, με την αιτιολογία ότι η αίτηση υπεβλήθη κατά τη γνώμη της εκπροθέσμως. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι δύο ημέρες νωρίτερα η ίδια υπηρεσία σε έγγραφό της, το οποίο κοινοποιεί και προς τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, αναφέρει πως «κατά την άποψή μας δεν τεκμηριώνεται δικαίωμα απόρριψης του αιτήματος διάλυσης της σύμβασης», ωστόσο δύο ημέρες μετά άλλαξε γνώμη!
Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την υποβολή του αιτήματος για διάλυση της σύμβασης, που θα σημάνει την οριστική εγκατάλειψη του έργου, ο ανάδοχος έχει υποβάλει και τέσσερα αιτήματα καταβολής αποζημιώσεων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις ζητούνται, επειδή με ευθύνη της ΠΚΜ και των υπολοίπων αρμοδίων υπηρεσιών παρεμποδίζεται λόγω της μη απομάκρυνσης των καταπατητών η έναρξη των εργασιών, γεγονός που ζημιώνει τον ανάδοχο, ο οποίος διατηρεί στην περιοχή εργοτάξιο και προσωπικό σε αδράνεια.
Στα αιτήματα αυτά δεν έχει δοθεί καμία απάντηση έως τώρα, αφού οι διάφορες υπηρεσίες ερίζουν μεταξύ τους σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει.
Ενήμερη για όλα αυτά είναι φυσικά η πολιτική ηγεσία της ΠΚΜ, η οποία ωστόσο νίπτει τας χείρας της. Προ ημερών μάλιστα ο Διονύσης Ψωμιάδης, όταν στο περιφερειακό συμβούλιο επισημάνθηκε ο κίνδυνος απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ, διαβεβαίωνε ότι «το έργο δεν πρόκειται να χαθεί». Για τον ορατό πλέον κίνδυνο ματαίωσης του έργου έχει ενημερωθεί και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Ανέχονται τους καταπατητές
Ο Κ16 είναι ένας πολυεπίπεδος ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση της ΠΑΘΕ με την εσωτερική περιφερειακή, στο ύψος της Λαχαναγοράς. Προβλέπεται να κατασκευαστούν συνολικά εννέα γέφυρες με παράλληλο δίκτυο παράπλευρων οδών κ.ο.κ. Η έκταση που έχει απαλλοτριωθεί για τις ανάγκες του έργου είναι 95 στρέμματα, εκ των οποίων όμως τα 43, τα οποία θεωρούνται και τα πλέον αναγκαία για την έναρξη των εργασιών, είναι καταπατημένα. Εξ αυτών 15 έχει καταπατήσει ιδιώτης, ο οποίος διαθέτει μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ο οποίος έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από την περιοχή από το 2002 ακόμη, όταν τελεσιδίκησε η υπόθεση. Άλλα 28 στρέμματα καταλαμβάνονται παρανόμως από εργοληπτική επιχείρηση, η οποία εκτελούσε έργο για λογαριασμό της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.». Ωστόσο καμία αρμόδια αρχή δεν έχει κινηθεί για την απελευθέρωση των καταπατημένων εκτάσεων.

Ματαιώνεται η κατασκευή του Κ16
makthes.gr

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο