Home » Όλα τα Νέα » Ryanair: ανοίγει φτερά με εισιτήρια από 12 ευρώ!

Ryanair: ανοίγει φτερά με εισιτήρια από 12 ευρώ!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με ένα αεροσκάφος και τρεις νέους προορισμούς από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται να ταράξει… τους αιθέρες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Την επέκτασή της στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η Ryanair, με τη δημιουργία βάσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς και την προσθήκη τριών νέων διαδρομών, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2014, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την 63η βάση μας, που είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά και να σας αποκαλύψουμε τρεις νέες διαδρομές, προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία», ανέφερε η Kate Sherry, αναπληρώτρια διευθύντρια ανάπτυξης δρομολογίων της Ryanair, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με την κ. Sherry, «η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα επιτρέψει στους Ελληνες καταναλωτές και επισκέπτες να ξεφύγουν από τα υψηλά κόμιστρα της Aegean/Olympic Air».

Δεκαέξι προορισμοί

Με δεκαέξι δρομολόγια σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα οποία θα είναι όλα εποχικά (Απρίλιο – Οκτώβριο), ενώ οι πτήσεις του εσωτερικού αλλά και δημοφιλών προορισμών της Ευρώπης (Ρώμη, Μιλάνο, Λονδίνο) θα εκτελούνται όλο το χρόνο, η Ryanair, εμφανέστατα, καλύπτει τα κενά που έχουν αφήσει άλλες αεροπορικές εταιρίες, με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί, κατά κάποιον τρόπο, μονοπωλιακό καθεστώς.

Τα νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου 2014 με δέκα πτήσεις ημερησίως στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα και τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα για Πίζα και Βαρσοβία.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές θα είναι οι τιμές στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, με το μέσο ναύλο να ξεκινάει από 12 ευρώ.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε περισσότερες επιλογές στους επιβάτες και να αντισταθμίσουμε τη μείωση θέσεων του μονοπωλιακού καθεστώτος, που οδηγεί σε αύξηση ναύλων», επισήμανε η κ. Sherry.

Από το 2010

Η Ryanair έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2010. Συνολικά, έχει τρεις βάσεις (2 αεροσκάφη στην Αθήνα και από ένα σε Θεσσαλονίκη και Χανιά), πετάει σε 11 αεροδρόμια και εκτελεί 99 δρομολόγια.

Ανά τον κόσμο διαθέτει 64 βάσεις (η 63η στη Θεσσαλονίκη και η 64η στην Αθήνα και 6 προορισμούς), πετάει σε 186 αεροδρόμια σε 30 χώρες και πραγματοποιεί περισσότερα από 1.600 δρομολόγια. Διαθέτει 301 αεροσκάφη Boeing 737-800, με μέση ηλικία τα 5 έτη, ενώ προχώρησε και στην παραγγελία 175 νέων. Το 2013 μετέφερε 81 εκατ. επιβάτες.

Η απάντηση της Aegean

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ryanair για τη δημιουργία βάσεων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, η Aegean τονίζει, μεταξύ άλλων: «Η ανακοίνωση της Ryanair επιβεβαιώνει τη λειτουργία μιας απόλυτα ανταγωνιστικής αγοράς, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών, γεγονός που πάντοτε ισχυριζόταν η Aegean».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, αυτός ήταν και ο λόγος που η συνένωση δυνάμεων των δυο ελληνικών αερομεταφορέων, της Aegean με την Olympic Air, ήταν απαραίτητη, ώστε να δημιουργηθούν οι οικονομίες κλίμακας, για την αποτελεσματική λειτουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού αερομεταφορέα που θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα σε αυτήν την κοινή ευρωπαϊκή αγορά.

Η Aegean επισημαίνει ότι συνεχίζει δυναμικά με τα νέα της δρομολόγια αλλά και με τις νέες πολιτικές χαμηλότερων ναύλων, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

1,6 εκατ. επιβάτες, 1.600 θέσεις εργασίας

Με τη συγκεκριμένη επέκταση της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί μέρος της επένδυσής της στην Ελλάδα, ύψους 280 εκατ. δολαρίων, τα 70 εκατ. δολάρια επενδύονται στο «Μακεδονία».

Πιο συγκεκριμένα, για το 2014 θα υπάρχει μόνιμα ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800, προστίθενται οι τρεις νέες διαδρομές, θα πραγματοποιούνται 212 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ υπολογίζεται να μετακινηθούν 1,6 εκατ. επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ryanair, θα δημιουργηθούν 1.600 νέες θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο και στα περίχωρα. Βάσει μελέτης από το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων (Airports Council International), προκύπτουν περίπου 1.000 θέσεις εργασίας σε διεθνή αεροδρόμια για κάθε 1 εκατ. επιβάτες.

Σ’ ό,τι αφορά τη Ryanair στη Θεσσαλονίκη, η παρουσία της στο «Μακεδονία» εγκαινιάστηκε στις 12 Απριλίου του 2011, με την πρώτη πτήση να φτάνει από τη Φρανκφούρτη.

Παράλληλα, γιορτάζοντας τη νέα βάση στη Θεσσαλονίκη, διαθέτει 100.000 θέσεις σε τιμές που ξεκινούν από 12 ευρώ και αφορούν ταξίδια στην Ευρώπη για το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Οι θέσεις θα είναι διαθέσιμες έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

Ryanair: ανοίγει φτερά με εισιτήρια από 12 ευρώ!

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο