Home » Όλα τα Νέα » Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου!
H οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου!

Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου!

H οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου!

Οι «δεσμοί αίματος» φαίνεται να δεσπόζουν εκ νέου στον Δήμο μας. Στον ίδιο ακριβώς δηλαδή αναξιοκρατικό και μίζερο κύκλο της οικογενειοκρατίας, κολυμπάει και η υπάρχουσα πολιτική ζωή του τόπου μας. Πιο συγκεκριμένα, οι κόρες, οι γαμπροί και οι ανιψιές για ακόμη μία φορά στοιχειώνουν την επικαιρότητα και αναχαιτίζουν κάθε προσπάθεια κάθαρσης και διαφάνειας.

Ο λόγος που γράφουμε σήμερα, είναι γιατί πλέον έχουμε επαληθευμένο ότι και ο νυν Δήμαρχος μας κ. Σούλας τοποθέτησε σε μια από τις θέσεις του επιστημονικού συνεργάτη που χρειάζεται ο Δήμος, την ΑΝΙΨΙΑ του. Δεν ξέφυγε λοιπόν από τον απαράδεκτο κανόνα και αυτός. «Το σύνδρομο του συγγενή» φαίνεται πως μας τυλίγει σαν δεύτερη φύση. Κανένας από τους εκλεγμένους μας άρχοντες από ό,τι φαίνεται δε θέλει να κάνει τη διαφορά.

Η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούσε τον κ. Λαφαζανίδη. Άλλωστε, στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το εν λόγω θέμα με εισηγήτρια τη μείζονα αντιπολίτευση, ο Δήμαρχός μας το μόνο που βρήκε να αντιτείνει είναι πως: «η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι από αυτές που δουλεύουν πολύ». Εμείς πάλι δε διαφωνούμε καθόλου αναφορικά με αυτό το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης υπαλλήλου, άλλα υποθέτουμε πως δεν είναι η μόνη που διαθέτει αυτήν την απαραίτητη στις μέρες μας ιδιότητα. Εκτός και αν είναι (;) σύμφωνα με τον επικεφαλής του Δήμου μας… Είμαστε μάλιστα της άποψης πως υπάρχουν εκατοντάδες άλλες ίδιες περιπτώσεις νέων που είναι το ίδιο άξιες με την ανιψιά του Δημάρχου, ωστόσο, είχαν δυστυχώς την ατυχία για αυτούς να μη διαθέτουν θείο από την Κορώνη.

Φυσικά όλα έγιναν νόμιμα. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!

Τα ίδια ακριβώς εντούτοις ζητήματα μας απασχόλησαν και επί Δημαρχίας του κ. Λαφαζανίδη και μάλιστα φροντίσαμε να αναδείξουμε το θέμα και με πρωτοσέλιδο, αντλημένο από τον ημερήσιο τύπο. Εκείνη βέβαια τη φορά είχαμε ανταλλαγή συνεργατών που ήταν αντίστοιχα γαμπρός και κόρη σε αγαστή συνεργασία με τον τότε δήμαρχο Σταυρούπολης. Ζούμε μεγάλες στιγμές λοιπόν στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, με καθ’ όλα μάλιστα νόμιμο τρόπο.

Από ό,τι φαίνεται όμως, ζήλεψε -τις νόμιμες μεν, αμφιβόλου ηθικής δε πρακτικές τους- και ένας ακόμη υποψήφιος ο κ. Σωτηράκης. Πιο συγκεκριμένα, σε πολιτική συμφωνία με τη διοίκηση Σούλα, συμφώνησε να ψηφιστεί στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η κόρη του δημοτικού του Συμβούλου, του κυρίου Κοντσίδη. Πάλι με νόμιμο τρόπο, βεβαίως βεβαίως! Το ίδιο δηλαδή βαρετό  έργο ξανά. Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι όλα είναι νόμιμα. Ηθικά είναι;Τα ερωτήματα που εύλογα όμως αναδύονται είναι τα εξής:

1.Πέρασε από τη σκέψη όλων των νυν, πρώην και επόμενων επικεφαλής ή όσων δηλώνουν υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου μας ότι πέρα από συγγενείς και φίλους υπάρχουν έξω στην κοινωνία μας νέοι επιστήμονες με πολλά προσόντα; Επιβάλλεται εννοείται να τους δώσουμε μια ευκαιρία και αυτούς. Έτσι απλά, χωρίς να απαιτούνται συγγένειες και γνωριμίες… Μόνο κριτήριο ας είναι λοιπόν η αξιοσύνη τους και η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στον δήμο μας.

2.Πέρασε άραγε ποτέ, από τον νου κανενός από τους παραπάνω ότι πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με τις κλειστές ομάδες που μυρίζουν παλιό και αναχρονιστικό από χιλιόμετρα μακριά, και να υπηρετήσουμε απρόσκοπτα την αξιοκρατία;

Είναι πλέον εμφανές πως έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους, με τις ίδιες ακριβώς νοοτροπίες και ιδέες  που δε θα αλλάξουν ποτέ, αν δεν τους αλλάξουμε εμείς…

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο