Home » Απόψεις » Αιχμάλωτοι των φερόμενων σκανδάλων
Τα "δυσοσμία" των καταγγελόμενων σκανδάλων μπαίνει από τα παράθυρα  του Δήμου.  Μην κάνετε τους τυφλούς και τους κουφούς…                           

Αιχμάλωτοι των φερόμενων σκανδάλων

Άρθρο παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Αποστόλου μέλος της ομάδας “Διάλογος”.

Το  χιόνι  που έπεσε  δεν στάθηκε  αρκετό για να σκεπάσει όλες αυτές τις σοβαρές ιστορίες με οσμή σκανδάλου που δεν σταματούν να αποκαλύπτονται στο δήμο μας και που πλέον έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας που δε λέει να σταματήσει.

Φαίνεται ότι η χρόνια ένοχη σιωπή σπάει, προκειμένου να ξεβγάλει στο κύμα της πραγματικής  ζωής όσες καταστάσεις έχουν οδηγήσει  τον τόπο μας σε τέτοια ανήκουστη δεινή οικονομική θέση.

Μακάρι τα άφθονα καθησυχαστικά χαμογέλα να αρκούσαν για να μας μεταλλάξουν σε λωτοφάγους και να ξεχνούσαμε. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία περίπτωση. Δεν πρέπει να αποκρύπτουμε ότι το μεγαλύτερο τοπικό – πολιτικό ζήτημα που έχουμε είναι  ότι είμαστε πλέον ένας Φτωχός Δήμος, που δεν μπορεί να προσφέρει ως οφείλει σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες του. Αυτή είναι η  πικρή αλήθεια πέρα από μικρότητες και ψευτοανταγωνισμούς που δεν βγάζουν πουθενά.

Είναι αδήριτη ανάγκη να βρούμε  πως χάθηκε η μπάλα άλλα κυριότερα να πάρουμε τον πλούτο των φερόμενων καταγγελιών πίσω. Τον πλούτο του τόπου μας.

Αν και για τις περισσότερες υποθέσεις η δικαστική έρευνα έχει ξεκινήσει, και όπως φαίνεται θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα, το κύριο ερώτημα που ανακύπτει αβίαστα είναι ποιες είναι οι  ενέργειες και ποια στάση κρατάει η Δημοτική Αρχή του τόπου μας; Η απάντηση είναι ότι ο κ. Δήμαρχος και η Παράταξη του εκπέμπουν μια απίστευτη και εκκωφαντική σιωπή και βρίσκονται σε πλήρη απραξία, πρωτόγνωρη στα αυτοδιοικητικά χρονικά.   Έχει  αποδεχτεί ως δεύτερη φύση της το  «δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν ενεργώ» παρότι τα πορίσματα διαφόρων ελεγκτικών υπηρεσιών,  όπως και  οι  προκαταρτικές  έρευνες  από την Δικαιοσύνη είναι σε πλήρη εξέλιξη μιας και οι υποθέσεις που μας απασχολούν είναι πολλές και σοβαρές.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην  ομάδα του Διάλογου έχουμε αναφέρει   ότι χάθηκε  Ημιφορτηγάκι που ανήκε στο στόλο του δήμου μας,  ότι ο Δήμος υποχρεώθηκε να επιστρέψει 692.000 ευρώ όπου με τα πρόστιμα έφτασε τις 840.000,00 ευρώ (Ε.Σ 6079/2015) για το έργο ανάπλασης της οδού Επτανήσου, επίσης ότι το ΣΔΟΕ αποκάλυψε μαύρη τρύπα ύψους  15.000.000  ευρώ,  και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πριν λίγες μέρες, μια  νέα  υπόθεση που μυρίζει περίεργα  ανέκυψε μετά από την  έφοδο  του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο δημαρχιακό μέγαρο.   Φαίνεται να ελέγχεται σε παρελθόντα έτη η μη είσπραξη δημοτικών εσόδων.

Ένα  βουνό λοιπόν  από φερόμενα σκάνδαλα,  δεν σταθήκανε  ικανά να συγκινήσουνε την Διοίκηση ώστε να διεξάγει μια  τουλάχιστον  Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Α ,ξεχάσαμε έκανε μια Ε.Δ.Ε  για 1500 ευρώ. Τα  ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής¨ Γιατί τέτοια στάση για το δημόσιο συμφέρον; Γιατί τέτοια αδιαφορία από μία Δημοτική Αρχή, η οποία δεν εμπλέκεται σε καμία από τις παραπάνω καταγγελίες; Γιατί επιδεικνύει τέτοια ανοχή; Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα προς τον κ. Δήμαρχο. Έπρεπε η όχι να κινήσει ΑΜΕΣΑ όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου για όσα έχουν καταγγελθεί; Έπρεπε ή όχι η Διοίκηση του Δήμου να πάρει θέση και να ενημερώσει υπεύθυνα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορολογούμενους συνδημότες μας για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα ΜΜΕ.

Είναι ντροπή εμείς που θα έπρεπε να είμαστε ο πιο πλούσιος δήμος να μην μπορούμε να φτιάξουμε μια μικρή παιδική χαρά και να ζητάμε την συνδρομή των δημοτών μας. Δεν είναι ντροπή να φοιτούν τα παιδιά μας σε νοικιαζόμενα ημιυπόγεια νηπιαγωγεία ή να έχουμε τα γνωστά και σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Δεν αξίζουν τα δικά μας παιδιά ένα κολυμβητήριο, ένα αθλητικό στάδιο, ένα πολιτιστικό κέντρο που εδώ και χρόνια ρημάζουν.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ρωτήσω τον καθένα σας ξεχωριστά τι επιτάσσει η λογική. Αν στον οποιοσδήποτε δημοτικό σύμβουλο ή στην οποιαδήποτε δημοτική παράταξη περιέλθει σε γνώση του  μια υπόθεση όπως για παράδειγμα  του έργου ανάπλασης της οδού Επτανήσου όπου ο Δήμος υποχρεώνεται να πληρώσει 840.000,00 ευρώ, τι έπρεπε να κάνει; Να μην ερευνήσει τι έγινε; Να το ξεχάσει; Επιπροσθέτως αν έχει περάσει ένας χρόνος περίπου και η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια έλεγχου παρ’ όλες τις εκκλήσεις, δεν θα έπρεπε να οδηγήσει το θέμα σε έναν Ελεγκτικό Μηχανισμό (όπως και έγινε με το ζήτημα της Επτανήσου) έτσι ώστε γρήγορα και με διαφάνεια να ξεκαθαριστεί το όλο θέμα.  Πιστεύουμε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα είναι προς το  συμφέρον του τόπου μας. Γιατί αν δεν προκύψουν ευθύνες οι φήμες για κακοδιαχείριση θα σταματήσουν και θα αποκατασταθεί η φήμη του Δήμου μας. Στην περίπτωση που προκύψουν ευθύνες, αυτές θα καταλογιστούν και ο Δήμος δεν θα έχει οικονομική ζημία.

Κύριε Δήμαρχε, θα πρέπει να εξηγήσετε στους Δημότες πως το παραπάνω σκεπτικό καθιστά έναν δημοτικό σύμβουλο επικίνδυνο για τα συμφέροντα του Δήμου, όπως ισχυρισθήκατε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη θα πρέπει να εξηγήσετε γιατί θεωρείται επικίνδυνη την προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου στην Δικαιοσύνη, από την στιγμή που δεν το πράξατε εσείς.

Κύριε Δήμαρχε, όπως θα έπρεπε να γνωρίζεται, μιας και υπηρετείται χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΧΡΕΟΣ των αιρετών είναι η προάσπιση συμφερόντων τόσο του Δήμου όσο και των Δημοτών.

Θα πρέπει να γνωρίζεται πως μέθοδοι όπως η δημόσια προτροπή σας να απομονωθεί Δημοτικός Σύμβουλος γιατί ενοχλεί η δραστηριότητα του στα κοινά του Δήμου καθώς και η εκστρατεία διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης τόσο πραγματικών γεγονότων όσο και δηλώσεων του, με στόχο την αμαύρωσή της εικόνας του, ανήκουν πλέον στο μακρινό παρελθόν.

Επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε Δήμαρχος ενός εκ των μεγαλυτέρων Δήμων της χώρας και πρέπει επιτέλους να τον διοικήσετε διαφυλάσσοντας το δημόσιο συμφέρον. Περιμένοντας  επίσης να λάβει σάρκα και οστά η δημόσια προτροπή σου, περί  απομόνωσης  μου,  θέλω να ξέρεις   πως   όσα  και να  πεις για μένα   αμαυρώνοντας την εικόνα μου , διαστρεβλώνοντας κάθε λέξη που έχω πει , ισοπεδώνοντας κάθε έννοια  και σκέψη που έχω εκφράσει εγώ μπορώ να τα δεχτώ το μόνο που δεν θα δεχτώ είναι το τσουβάλιασμα που προσπαθείς να πετύχεις ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Αυτό άφησε να το κρίνουν οι συμπολίτες μας .

Υ.Γ 1 Οι παλιοϊστορίες έρχονται από παλιά, έχουν όμως τους ίδιους φερόμενους πάνω κάτω  πρωταγωνιστές…σαν να είναι μια μεγάλη παρέα…

Υ.Γ 2 Όσοι προσπαθούν να εμφανίσουν την λογική και υποχρεωτική επιμονή στον έλεγχο και την νομιμότητα ως εμπάθεια και φθόνο σε πρόσωπα και ανθρώπους και εργαζόμενους τους δηλώνω ότι ίσως είμαι ο χειρότερος όλων σε πολλά πράγματα αλλά δεν είμαι σίγουρα σε αυτά..

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο