Home » Όλα τα Νέα » Ένα νηπιαγωγείο χάθηκε ,τα νήπια μας θα μεγαλώσουν σε υπόγεια που δεν έχουν θεα…
Ένα νηπιαγωγείο χάθηκε ,τα νήπια μας θα μεγαλώσουν σε υπόγεια που δεν έχουν θεα...
Ένα νηπιαγωγείο χάθηκε ,τα νήπια μας θα μεγαλώσουν σε υπόγεια που δεν έχουν θεα...

Ένα νηπιαγωγείο χάθηκε ,τα νήπια μας θα μεγαλώσουν σε υπόγεια που δεν έχουν θεα…

Ένα νηπιαγωγείο χάθηκε..

Του Δημήτρη Αποστόλου

Η είδηση – καταγγελία που φέρνει η Πρωτοβουλία Δημοτών Κορδελιού – Ευόσμου "Διάλογος για τους γονείς των νηπίων είναι άκρως απογοητευτική. Το νηπιαγωγείο που αναμέναμε με τόσο αγωνία να φτιαχτεί δεν πρόκειται να γίνει. Τα μικρά παιδιά του τόπου μας θα περνάνε το μαρτύριο του υπόγειου και της διπλοβάρδιας για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο λόγος είναι απλός : κάποιοι στη Δημοτική Αρχή δεν βρήκαν δύο χρόνια τώρα ούτε χρόνο ούτε όρεξη να ετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση και να την καταθέσουν στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας που ασχολείται με το ΕΣΠΑ. Κάπως έτσι γίναμε ουραγοί στα νεοαποκτηθέντα σχολεία και πρωταθλητές στις υπόγειες τάξεις.

Η ομάδα του Διαλόγου αισθάνθηκε μεγάλη απογοήτευση όταν, κατά τη διάρκεια έρευνας που έκανε για το ζήτημα της σχολικής στέγης, έμαθε από τα αρμόδια υπηρεσιακά χείλη ότι η πρόσκληση για την κατασκευή σχολείων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων έχει ανοίξει εδώ και έναν μήνα και εμείς ως Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δεν έχουμε υποβάλει ούτε μία γραμμή πρότασης. Πάνε λοιπόν, φτερούγισαν σε άλλους Δήμους τα νέα νηπιαγωγεία.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ήξεραν εδώ και πολύ καιρό ότι θα υπάρξει αυτή η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Αυτό είναι ίσως και το πιο τραγικό στοιχείο. Άλλωστε οι άλλοι Δήμοι γιατί ήταν έτοιμοι; Πώς το ξέρανε αυτοί; Μάλλον δεν φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις όπως κάθε φορά τονίζουμε εμείς όπου σταθούμε. Για την δική μας αυτοδιοικητική πολιτική ανικανότητα κουβέντα δεν γίνεται.

Η καταγγελία – ερώτηση για το παραπάνω θέμα ακόμα δεν απαντήθηκε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Καμαρινό. Φαίνεται τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σούλας είναι απασχολημένοι με τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου που είναι προορισμένο για νέο σχολείο, ότι δηλαδή έκανε και ο προκάτοχός του κ. Λαφαζανίδης (πάλι για το ίδιο οικόπεδο) έχοντας σε όλα τα παραπάνω την πολιτική συναίνεση της εκκωφαντικής σιωπής της αντιπολίτευσής του κ. Σωτηράκη.

Επαναπαυτήκαμε στις μισές αλήθειες που είναι χειρότερες από τα ψέματα . Ας είμαστε πλέον με αυτούς που ρωτάνε , ψάχνουν και επιμένουν για απαντήσεις. Θέλουμε νηπιαγωγεία με θέα τον ουρανό, τα υπόγεια δεν ταιριάζουν στις ζωές των παιδιών μας.

* Ο Δημήτρης Αποστόλου είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Μέλος Ομάδας Διάλογος

Check Also

Γιάννης Καμαρινός

Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή

της Ολυμίας Σαλαγιάννη Γιάννης Καμαρινός: Ξεκίνησε από την αρχή. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Κάντε like στη σελίδα του evosmos.org στο Facebook Έτσι θα ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα της καθημερινότητας.

Κλείσιμο